Sijaisautot

Avis Autovuokraamo toimii yhteistyössä monien autoliikkeiden kanssa. Saat Avis-auton käyttöösi kätevästi samalla kun jätät oman autosi korjaamolle. Avis toimii yhteistyössä mm. Veljekset Laakkosen, Inchcapen ja Metro-Auton kanssa. Näistä autotaloista löydät myös Avis-toimipisteen.

Sijaisauto liikennevahingon syyttömälle osapuolelle

Liikennevahingon syyttömänä osapuolena sinulla on oikeus Avis-sijaisautoon oman autosi korjauksen ajaksi. Jos sinulla on huoltoleasing-auto, korvaa syyllisen osapuolen vakuutusyhtiö vuokrauskustannuksista 100 % ja jos sinulla on rahoitusleasing- tai oma auto, korvaa vakuutusyhtiö 94 % vuokrauskustannuksista. Ennen kuin syyllisen osapuolen vakuutusyhtiö voi sitoutua korvaamaan vuokrauskulut, tarvitsee se käyttötarveselvityksen siitä, että tarvitset autoa työssäsi. Lisäksi joissakin muissakin erityistapauksissa voit saada vakuutusyhtiön korvaaman sijaisauton. Näistä muista syistä saat tietoa vakuutusyhtiöltä. Käyttötarveselvityslomakkeen löydät tältä sivulta. Tulosta se ja huolellisesti täytettyäsi, lähetä se korvaavalle vakuutusyhtiölle.

Jos olet liikennevahingossa syytön osapuoli ja tarvitset sijaisautoa, toimi näin:
  • Tee vahinkoilmoitus.
  • Toimita käyttötarveselvitys vakuutusyhtiölle.
  • Varaa oman autosi kokoluokkaa vastaava sijaisauto lähimmästä Avis-toimipisteestä ja mikäli Avis toimii paikkakunnallasi, me toimitamme sinulle auton veloituksetta valitsemaasi korjaamoon
    Vuokraa sijaisauto Avis Autovuokraamosta


Käyttötarveselvitys


Tästä voit tulostaa käyttötarveselvitys-lomakkeen. Toimita se täytettynä vastapuolen korvaavalle vakuutusyhtiölle.

Käyttötarveselvitys.pdf

LIIKENNEVAHINKOLAUTAKUNTA
SOVELTAMISOHJE 12/2003

Huoltoleasingilla vuokratun auton sijalle hankitun vuokra-auton vuokrakustannukset korvataan täysimääräisenä. Tämä perustuu siihen, ettei seisonta-ajalta synny korjattavana olevan ajoneuvon osalta vuokralle ottajalle vähennettävää säästöä.

Sijaisauton käytön peruste

Vuokra-auton käyttö tulee olla riittävän perusteltu ja tarpeellinen. Vuokrauksista johtuvista kustannuksista voidaan suorittaa korvausta vahingon kärsineen ammatin harjoittamisen tai työn suorittamisen edellyttäessä auton jatkuvaa käyttöä tai autottomuuden aiheuttaessa hänelle muutoin huomattavaa taloudellista menetystä.

Lisäksi voidaan vuokrauksesta johtuvat kustannukset korvata, kun olosuhteet ovat muutoin sellaiset, ettei vahingon kärsineen kohtuudella voida katsoa tulevan toimeen ilman henkilö- tai pakettiautoa. Näin on asianlaita erityisesti,
- kun vahingon kärsineen työmatkaan käyttämä aika kohtuuttomasti pitenee joukkoliikennevälineillä matkustettaessa tai joukkoliikennevälineillä matkustaminen on muusta syystä poikkeuksellisen hankalaa,
- kun auton käyttö on työvälineiden tai -tarvikkeiden kuljettamisen vuoksi vahingon kärsineelle välttämätöntä, tai
- kun vahingon kärsineen henkilökohtaiset olosuhteet edellyttävät auton käyttämistä.

Käyttötarveselvityslomake

Sijaisauton käyttötarve selvitetään edelleen liikennevahinkolautakunnan kiertokirjeessä 14/1990 vahvistetulla käyttötarveselvityslomakkeella.

Avis odotusauto - uuden auton toimitusta odottaessa


Vanha työsuhdeauto luovutettu ja uusi vasta tulossa?
Avis odotusauto on järkevä valinta uuden työsuhdeauton odotusajalle. Odotusaika saattaa kestää joskus useamman kuukaudenkin jonka aikana voit pitää pyörät liikkeessä kätevästi vuokraamalla odotusauton. Auto palautetaan takaisin Avisille kun saat oman auton käyttöösi.

Lue lisää Avis odotusautosta ja muista Avis-tuotteista täältä.

Lisätiedot ja varaukset
Avis varauskeskus
Puh. 010 4362 200
leasing@avisbudget.fi
tai pyydä tarjous tästä.
    Vuokraa odotusauto Avis Autovuokraamosta